16 Mayıs 2013 Perşembe

"People are awesome" videoları


Söyle bir düşününce internette en sevdiğim videotürlerinin başında bunlar geliyor. Her türlü akıl almaz işler yapan insanların görüntüleri. İnanılmaz yetenekli akrobatlardan korkusuz sporculara, belki yıllarca çalışılmış el çabukluğu olaylarından parkur yapılan en sert rotalara, ard arda bomba görüntüler, epik sahneler ve maalsef genelde kotü müzikler.   Muzikler genelde kötü ama bu vidyoları ilk çıkaran ekip olan Hadouken the band'ın müzikleri yarım gömlek iyi.
Tabii böle aşırı görüntüler çok ilgi gördüğü için hemen benzer vidyolar türedi ama üç aşağı beş yukarı hepsi aynı tatta. Ama benim favorilerim hala en eski versiyonları. Zaten 62 63 milyon izlenme ile farklarını belli ediyorlar.
Bu videolar hem insanın boş boş oturup ilginç bir şeyler izleme isteğini doyuruyor hem de aradan wikipedia'da daldan dala atlatan linkler gibi çok keyifli yeni insanlara aktivitelere yada olaylara vitrin oluyor.  Bunların başında nerdeyse bütün people are awesome vidyolarında bulunabilincek olan Danny Askill'in turuncu bisikleti üzerinde yaptığı akıl almaz,
"Allah'ım, sen napıyorsun be! " dedirten görüntüleri gelir. (Way back home , IndustrialRevolutions) Hele ki Industrial Revolutions'da 1:08'de yaptığı haraket bence hala internetin en etkileyici görüntülerindendir.
Danny'in dışında ünlü extreme sporcu Travis Pastrana'nın (kendisini nitro circuis'den de tanırız) motorla ilk çift geri takla atışını da bu vidyolardan yakalamışımdır.
 
Peki bu videoların hiç mi itici bir yanı yok, hiç mi falsoları yok? Maalesef çok kötü, çok itici bir yanı var... Beyinsizce bu vidyoların içine seçilmiş olan bir birinden itici ve anlamsız bilgisayarla yapılmış, gerçek olmayan görüntüler. Bu beyinsiz görüntülerin nerdeyse tamamı toplarla yapılan gösteriler. Helikopterden deliğe tek atışta giren golf toplarından, son anda yakalanan beyzbol toplarına, potadan potaya sokulan amerikan futbolu toplarından çok uzaktaki kutu kolaları deviren futbol toplarına... Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki içinde top bulunan 10 vidyodan 9u sahte... Hatta akılsızlık ötesi su üzerinde koşma yada ışın kılıcı ile badminton oynama sahneleri falan da var. Bazen bu videoları yapan herifler çok mu beyinsiz, çok mu akılsız diye düşünüyorum. Sonra bu vidyolardan öğrendiğim bir konsept olan extreme blobing vidyosu izleyeyim deyip keyifleniyorum.

Sonuç olarak bu videolar harbiden çok keyifli ve dünyada bazı insanlar bazı işleri baya iyi yapıyor...

People are awesome



People are awesome 2011



People are awesome 2013 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.